Eteläinen Tyynivaltameri ja Fiji

Vuosittaiset risteilymatkamme muuttuvat vuosi vuodelta eksoottisimmiksi ja laadukkaimmiksi. Elämme tietenkin vuoden säästäväisesti, mutta minun on tunnustettava, että suurin osa matkakassaamme kilahtavista roposista tulee jo aiemmalta risteilyltä. Emme tuhlaa kaikkia voittorahojamme paikallisiin tuliaisiin vaan laitamme ne sukan varteen pesämunaksi odottamaan seuraavan vuoden matkaa.

Olemme valinneet nyt matkan eteläiselle pallonpuoliskolle ja aloitamme Australiasta. Hotellista saimme kirjauduttuamme Hop-On-Hop-Off –bussilipun, jolla lähdemme tutkimaan Sydneyn kaupunkia. Seuraavana päivänä olemme aamiaisen jälkeen mukana opastetulla kaupunkiretkellä. Tutustumme mm. Sydneyn kuuluisaan ooppertaloon ja käymme kuuluisalla surffaajien rannalla, joka on kaikkien huulilla – Bondi Beach. Iltapäivän vietämme kansallispuistossa ja näemme kenguruita, koaloja ja monia muita villieläimiä.

Päivä 3: Seilaamme laivalla Sydneyn edustalla ja syömme laivassa. Kolmen ruokalajin lounaalla meillä on mahdollisuus nähdä Sydneyn rantaviivan hienoja taloja, rantoja ja kansallispuistoja. Tämä on viimeinen päivä maalla ennen kuin purjehdimme merelle, joten saamme loppupäivän vapaata. Suuntaamme kaupungille ostoksille.

preview_COLOURBOX4299108

Neljäntenä päivänä astumme Celebrityn kannelle ja suuntaamme kohti Fiji-saaria. Matkanjärjestäjä on meille entuudestaan tuttu ja laiva on jaettu Celebrity Infinityn tavoin teeman mukaan. Meillä on nyt kahdeksan päivää aikaa viettää merellä ennen kuin palaamme lähtösatamaamme. Olen jo jännittynyt mitä kaikkea meille tarjotaan Fiji-saarille.

Päivät merellä eivät ole niin tylsiä kuten varmasti kuvittelette. Risteilijän henkilökunta huolehtii siitä, että meille tarjotaan hauskuttavaa ohjelmaa. Voimme valita monista tapahtumista. Aurinkokannella tarjotaan päivittäin lukuisia erilaisia liikuntatunteja. Voin seurata vaimon jumppaa baarista käsin. Eikö ole oivallista? En tiennytkään miten notkeita liikkeitä hän tekee yogassa. Olin ennen aina ollut sitä mieltä, että sepä vasta tylsä harrastus.

Saavumme siis Fiji-saarille ja lähdemme järjestetylle opastetulle kierrokselle. Ohjelma on rakennettu hyvin ja on erittäin mielenkiintoinen. Kuten tavallista, meille näytetään paikallisten asumukset ja osallistumme tanssiesitykseen. Saari on vihreä ja sen luonto on uskomattoman rikas. Alueella viljellään paljon hedelmiä kuten banaaneja ja ananasta.

Kohokohtana on kuitenkin vapaa-aika, jonka haluamme viettää enoni kanssa. Hän nimittäin asuu saarella jo yli kolmekymmentä vuotta ja viljelee omaa maapalstaansa. Suomalainen metsuri tyynellä valtamerellä maanviljelijänä! Tapaan serkkuni, jonka olen nähnyt viimeksi kun tämä oli 7-vuotias. Päivä on liian lyhyt pitkään sukuloimiseen, mutta onnistuimme kuitenkin tapaamaan.