Kenia

Yksi upeimmista risteilymatkoistamme alkaa Kenian Nairobissa. Yövyimme Sarova Stanley –hotellissa, jonne saavuimme suoraan lentokentältä. Olimme suunnitelleet, että vietämme ennen kotiin lähtöä risteilyn jälkeen ylimääräisiä päiviä Nairobissa. Onneksi aikaero ei ollut kovinkaan suuri ja pääsemmekin lähtemään seuraavana päivänä hyvin muiden ryhmäläisten kanssa opastetulle kierrokselle.

Tarkoituksena on vierailla Karen Blixenin museossa & Giraffe Centerissa, joka tuli kuuluisaksi Blixenin elämästä kertovan elokuvan myötä. Elokuvaa tähdittivät Merryl Streepin ja hurmuri Robert Redford. Mieleeni on jäänyt kohtaus, jossa Robert pesee Merrylin hiuksia Afrikan perämailla. Seuraamme siis kahden maailmankuulun näyttelijän jalanjälkiä Giraffe Centeriin ja tutustumme rothschildinkirahveihin. Jäämme päivän päätteeksi illalliselle Karen Blixenin Coffee Gardeniin.

Päivä 3: Aamulla tapaamme paikallisen oppaamme, joka vie meidät safariajoneuvoilla Sarova Lion Hill Lodgelle Nakuru –järven rannalla. Saavuttuamme perille meille tarjoillaan lounas ennen kuin lähdemme oppaan opastuksella jännittävälle ajelulle Lake Nakurun kansallispuistoon. Puisto on suuren eläinpopulaation koti. Siellä voit nähdä flamingoja, leijonia, sarvikuonoja, kirahveja, puhveleita ja monia muuita eläimiä. Illan vietämme rennosti Lodgella.

Masai Mara odottaa meitä neljäntenä päivänä. Lähdemme jälleen oppaan mukaan katsomaan Kenian vilja-aittaa, jolla kirahvilaumat ja gasellit viihtyvät. Saavumme viiden tähden Sarova Mara telttaleiriin, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. En melkein uskalla nukkua, koska pelkään leijonan hyökkäävän leiriin, vaikka leiriämme vartioivat masait.

Lounaan jälkeen tutustumme yhteen Afrikan suurimpaan villieläinreservaattiin, jonka nimi on Masai Mara Game Reserve. Siellä elävät leijonat, elefantit, sarvikuonot, leopardit ja puhvelit. Palaamme leiriin auringonlaskun aikaan ja nautimme herkullista illallista. Rentoudun uima-altaalla ja kylpyläteltassa.

Vietämme unohtumattomia päiviä Afrikan perämailla, jolla aika tuntuu pysähtyvän. Nyt ymmärrän vieläkin paremmin Karen Blixenin rakkautta Afrikkaa kohtaan. Hänelle oli varmasti järkytys joutua palaamaan Tanskaan. Olen mielissäni, että hän jakoi kokemuksensa kirjan muodossa meille.

On tullut aika palata Nairobiin, josta jatkamme pienen välipysähdyksen kautta rannikolle. Siellä meitä odottaa moderni ristelijä, joka tyydyttää kaikki tarpeemme. En kuitenkaan usko, että se lyö Afrikan karua ja silti kaunista luontoa. Hm, sen rinnalla kalpenevat kasinopelitkin.